zondag 21 augustus 2016

Literaturia dag 2: Around the Rug, the Nordic Edition

Het stond ronkend aangekondigd in de Literaturia-flyer en er was geen woord van gelogen: schrijvers, dichters en een lokale singer songwriter zijn de ideale mix voor een mooie zaterdagavond.
In een tjokvolle Desdemona-tent was het gisteravond de beurt aan de schrijvers en dichters van Lebowski, die ombeurten op een kleedje plaatsnamen om het publiek toe te spreken. Vandaar Around the Rug.
Master of ceremony Jasper Henderson leidde de dans en meldde het publiek dat het bij iets unieks aanwezig was: het kleedjesconcept was de Randstad uit, voor het eerst. 
Joost Vandecasteele beet het spits af met een vlammend verhaal dat spatte en knalde, Anneke Claus droeg een aantal mannen ten grave, Jonah Falke las voor uit zijn binnenkort te verschijnen debuutroman Bontebrug en tussendoor was het tijd voor Eva Waterbolk, de veelzijdige singer songwriter die tijdens Noorderzon ook te zien en te horen is bij Glasnost Radio.
Tim Foncke las hilarische passages voor uit zijn nieuwe boek God is klein geschapen en complimenteerde zijn publiek op het onwaarschijnlijke af: zelden, hoogstzelden zo'n fijn publiek meegemaakt. Aandachtig, welgemanierd, goedgekleed en vast bereid de portemonnee te trekken voor zijn boek.
Roxane van Iperen las een paar indrukwekkende passages voor uit haar fonkelnieuwe boek Schuim der Aarde, over het keiharde bestaan in de sloppenwijken van Brazilië. Timo Bruijns trakteerde de aanwezigen op twee hilarische, onderkoelde voorproefjes uit zijn te verschijnen roman en Jonathan Griffioen droeg een aantal afwijkende poëtische miniatuurtjes voor die zachtjes landden tussen het publiek.
De bar was de hele avond op en de sfeer was goed, ook nadat het kleedje was opgeruimd en de auteurs aan het bier mochten. Dat is ook Literaturia. Logisch, zou je bijna zeggen.
Voor iedereen die er niet bij was, zijn hier de fragmenten van Joost Vandecasteele, Anneke Claus, Jonah Falke, Tim Foncke, Eva Waterbolk, Roxane van Iperen, Timo Bruijns en Jonathan Griffioen.

Geen opmerkingen: